toto som ja...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Valentin

alebo aj Moja kratka uvaha o tomto "sviatku"

    Valentin mi vzdy prinesie taku zvlastnu, rozporuplnu naladu. Na jednej strane si poviem ze je krasne ked sa dvaja ludia maju radi a maju sviatok svojej lasky; ale na druhej strane mi pride dost nelogicke donutit k prejavom citov ludi celej planety.

      Ako zacat? Mozno holymi faktmi. Svaty Valentin zil v tretom storoci nasho letopoctu v talianskom meste Terni. Bol biskupom. Nebudem zachadzat do podrobnosti, pretoze je to legenda historicky nepodlozena, ale v podstate ide zase o nejake vzopretie sa a nasledne umucenie. Vsetko samozrejme v suvislosti so svadbami. Preto vystupuje ako patron lasky. Nic viac o tejto osobe neviem. A neviem ani odkedy sa vlastne tento den slavi ako sviatok zalubenych.

    Moj postoj k tomuto dnu je viac-menej schizofrenicky  . Raz ho velebim, raz nanho kydam hnoj. Zle na tomto dni je to, ze je podobne ako Vianoce zneuzity na marketingove ucely. Obchodnici sa pretekaju, kto preda viac hrncekov, medovnikov, plysacikov, pohladnic a podobnych veci. Takisto (ako som uz pisala) sa mi nepaci skutocnost, ze vsetci by sa mali mat k sebe len na Valentina. Ludia, ktori sa maju radi, svoju lasku demonstruju bez ohladu na to, aky je datum.

    Tak ma teraz napadla taka situacia. Par je pohadany, a zrazu - bum, 14. februar a udobria sa. Jasne, je to krasne ked sa dvaja ludia maju radi, ale zase davanie sa dohromady iba pre cifry v datume je podla mojho nazoru jednoduche vyuzitie (zneuzitie?  ) situacie a moze svedcit o urcitej davke zbabelosti.

    Ale v kazdom pripade je Valentin fajn. Len treba mat niekoho, s kym ho mozes prezit naplno a hned ho budes mat radsej  ...

    Takze ludia, majte sa radi tak, aby ste nepotrebovali ziadneho Valentina. A ak predsa len sa rozhodnete urobit tento den niecim vynimocnym, tak si ho uzite naplno!

    


kazdodenne zalezitosti | stály odkaz

Komentáre

  1. no
    tak minimalne tu aj mimo valentina budem(e) mat radi Teba ;o)
    publikované: 04.02.2005 20:57:34 | autor: CyberGhost (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014